Web Analytics Made Easy - Statcounter

برگزاری برنامه‌های موسوم به توسعه گردشگری و با هدف معرفی انار منطقه اورامان با حاشیه‌سازی مسئولان همراه است. ۰۶ آبان ۱۳۹۷ - ۱۱:۴۴ استانها کرمانشاه نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، اورامان نام منطقه‌ای کوهستانی در غرب ایران است که بخش‌هایی از آن در استان‌های کرمانشاه، کردستان و حتی کشور عراق و شهر حلبچه قرار دارد که به سبب آب و هوای مناسب باغ شهرهای بسیاری همچون شهر پاوه در این منطقه وجود دارد و انار یکی از محصولات باغ‌های اورامان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روز جمعه 27 مهرماه مصادف در روستای سلین شهرستان سروآباد از توابع استان کردستان نخستین جشنواره انار برگزار شد که حاشیه‌های برگزاری این برنامه بیشتر از آن که بتواند به توسعه گردشگری این منطقه کمک کند سبب گلایه چهره‌های فرهنگی، مذهبی، سیاسی و رسانه‌ای شد.

در میان چهره‌هایی که نسبت به برگزاری پر حاشیه این برنامه گلایه داشت امام جمعه پاوه بود که در خطبه‌های نماز جمعه با اشاره به جشن‌های "انارانه" گفت: «این برنامه‌ها به نفع اهل ایمان نیست و تنها هدف از آن سرگرمی بیهوده برای مردم است و متأسفانه علی‌رغم انتقادات و تذکرات سال گذشته، امسال نیز در پاوه برای این جشن‌ها برنامه‌ریزی کرده‌اند؛ اکثر بالاتفاق این مردم مسلمان و معتقد و اهل دین هستند؛ بنده پارسال عرض کردم ما سال‌های سال است انار داریم اما این چنین برنامه‌هایی که دختر و پسر در آن جمع و سبب بروز مشکلات شوند را نداشته‌ایم و این برنامه‌ها در دولت فعلی باب شده است.»

ماموستا قادر قادری با اشاره به اینکه طبق نظر کارشناسان در شهرستان پاوه 570 نفر معتاد شناسنامه‌دار وجود دارند، افزود: «بیایید به‌جای جشن انارانه چاره‌ای برای این معضل بیابیم. از مسئولان شهرستان می‌خواهم به اعتقادات مردم ما احترام گذاشته و عامل و وسیله این کار نشوند چرا که قطعاً پروردگار از ما ناراحت می‌شود و من به‌عنوان امربه‌معروف به وظیفۀ خود عمل کردم و  امیدواریم این برنامه ها برگزار نشوند و اگر هم برگزار شد از طریق این تریبون موضع خودمان را اعلام خواهیم کرد.»

موضع‌گیری آگاهانه و به حق ماموستا قادری امام جمعه پاوه که دارای پایگاه مستحکم دینی و سیاسی در میان مردم منطقه اورامانات است به مذاق برخی رسانه‌های دولتی و البته رسانه‌هایی که در خارج از مرزها ریشه دارند خوش نیامد و با هجمه گسترده سعی در مقابله با مواضع وی و بسیاری از علمای اهل سنت داشتند.

جایگاه مقدس اورامانات

امام جمعه پاوه در واکنس به هجمه برخی رسانه‌های به وی در خطبه‌های نماز جمعه گفت: «در جمعه گذشته خیلی دوستانه به مسئولان اورامان گفتم که جشنواره انار را که قرار است امسال هم برگزار شود آلوده به گناه نکنید، اورامانات جایگاه مقدس و مبارکی است و دوست نداریم جمعی آن را نامبارک کنند.»

ماموستا قادری با بیان اینکه توهین‌های بسیاری به من شد، افزود: «طلبه‌ها و روحانیون از این هتاکی‌هایی که علیه من شد ناراحت شدند؛ به آنها گفتم که غمگین نباشید، اگر گروهی ضد دین به مواضع و راه و رسم پیامبر(ص) حمله کردند ما نباید دلسرد شویم، باید محکمتر بر سر عقاید خود بایستیم.»

وی گفت: «اگر من در خطبه‌های نماز جمعه نسبت به اتفاقات و رویدادهای منطقه موضع نگیرم نه مسئولان با من کاری دارند نه مخالفان و نه احزاب مخالف جمهوری اسلامی، اما تکلیف فریضه امر به معروف و نهی از منکر چه می‌شود؟ قرآن می‌گوید امر به معروف و نهی از منکر کنید اما بعد از آن به شما توهین و فحاشی می‌کنند ولی شما صبر پیشه کنید.»

امام جمعه پاوه افزود: «...رسانه‌های دولتی، رسانه‌های ضدانقلاب و افرادی خاص در مورد واکنش من به جشنواره انار اظهارنظر کرده‌اند و فحش و ناسزا داده‌اند و به جمعه و جماعت اهانت کردند و اهانت کنندگان نه اهل نماز و نه اهل مسجد بودند. در طول این هفته بارها حزب دموکرات علیه من حکم صادر کرده و من را تهدید کرده است و قطعاً این موضع‌گیری حزب دموکرات دلیل بر حقانیت اظهارات من است.»

ماموستا قادری گفت: «من جشنواره انار در حلبچه عراق را دیدم، بسیار منظم و مدیریت شده انارهای زیادی را آورده بودند که مردم خریداری می‌کردند و اگر مسئولان گردشگری هم از یک ماه پیش چادرهایی را در مناطق مورد هدف جشنواره انار برپا کرده بودند و در کنار انار، صنایع دستی منطقه را برای فروش به نمایش گذاشته بودند خدا را شاهد می‌گیرم من اولین کسی بودم که از آنها تشکر می‌کردم اما مسئولان دولتی در روز جمعه که روز عبادت است مراسم رقص به پا می‌کنند و نام آن را رشد اقتصادی انار می‌گذارند، بعد از گذشت چهل سال از این انقلاب با جشن انار می‌خواهید رونق اقتصادی ایجاد کنید؟»

وی تأکید کرد: «من فقط گفته‌ام بی‌دینی نکنید و این چنین مورد هتاکی قرار گرفته‌ام؛ برای جمهوری اسلامی ایران هم غمگین هستم که 230 هزار شهید داده و اکنون در غربت قرار گرفته است... من باز تاکید می‌کنم تا جان در بدن دارم ذره‌ای از اخلاق، راه پیامبر(ص) و راه اسلام کوتاه نخواهم آمد.»

لغو برنامه جشن انار

در واکنش به پیشنهادهای امام جمعه پاوه برای برگزاری پربار جشنواره انار، شرکت برگزارکننده جشنواره انار باینگان این برنامه را لغو کرد و از متن اطلاعیه این شرکت اینگونه برداشت می‌شد که تکرار برنامه پرحاشیه و بدون بهره روستای سلین در دستور بوده که مواضع علمای اهل سنت این نقشه را ناکام گذاشته است.

در متن این اطلاعیه آمده بود: به اطلاع عموم مردم شریف استان کرمانشاه خصوصاً منطقه اورامانات می‌رساند، جشنواره انار باینگان ـ دودان که قرار بود در تاریخ 18 آبان برگزار گردد با توجه به مخالفت‌ها و حساسیت‌های به وجود آمده و نبود انگیزه جدی برای اجرایی شدن مراسم از طرف مسئولان اجرایی شهرستان پاوه، کنسل و بدین وسیله از محضر یکایک مردم فهیم ایران و استان کرمانشاه به ویژه مردم خوب اورامانات عذرخواهی می‌کنیم.

در انتظار برنامه‌ای پرحاشیه

در این میان میراث فرهنگی استان کرمانشاه که این روزها در انتظار مدیریت جدید است با خبری عجیب به میدان آمد. ناگفته نماند که میراث فرهنگی استان کرمانشاه ید طولایی در برگزاری برنامه‌های با نام فرهنگی و پرحاشیه دارد که از جمله این برنامه‌ها شب فرهنگی کرمانشاه در برج میلاد تهران بود که حاشیه‌های فراوانی داشت.

مدیرکل میراث فرهنگی کرمانشاه در این رابطه گفته است که براساس تصمیم ستاد مقررات‌زدایی دولت، برپایی رویدادهای گردشگری نیاز به مجوز ندارد و عموما آیین شکرگزاری برداشت محصولات کشاورزی چون انار، مراسمی آیینی و کاملا مردمی است که در دل شهرها و روستاها توسط خود مردم برگزار می‌شود.

جلیل بالایی در حالی ادعا کرده که این برنامه‌ها توسط مردم برگزار می‌شود که گفته است مردم، دهیاری‌ها، شوراها، باغداران و جامعه گردشگری می‌خواهند امسال گسترده‌تر از سال گذشته آیین‌های شکرگزاری و جشن انار را برگزار کنند و ما به دنبال تشکیل ستاد ویژه در فرمانداری و استانداری هستیم که تقسیم کار و این مراسم به نحو احسن انجام شود.

جشنواره‌های انار بسیار بیشتر از توسعه گردشگری منطقه اورامان سرپوشی برای کم‌کاری مسئولان در حوزه گردشگری است و ایجاد حاشیه‌های پررنگتر از متن نیز بر این موضوع تأکید دارد و براین اساس برگزاری اینگونه برنامه‌ها در حالی که وضعیت  پرونده ثبت جهانی طاقبستان نامعلوم است یا خبری از توسعه محور ساسانی نیست در جهت جبران این ناکامی‌هاست.

از سوی دیگر برگزاری برنامه‌هایی که سبب رونق تولید و توسعه گردشگری در منطقه اورامانات شود مورد تأیید تمامی دلسوزان این منطقه است اما اگر برخی مسئولان بخواهند کوتاهی خود در رسیدگی به وضعیت مردم این منطقه را در برنامه‌ای پرحاشیه جبران کنند به مشکلات این منطقه خواهند افزود و در برنامه‌ای پرحاشیه سبب ایجاد اختلاف در این منطقه می‌شود.

انتهای پیام/ش

R41380/P1377/S6,68/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۷۴۶۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تبیین نقشه راه سال ۱۴۰۳ مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران

عباس شعبانی معاون هماهنگی و امور مناطق شهرداری تهران ضمن تبیین برنامه زمان بندی و هدف گذاری شده مناطق ۲۲ گانه پیشبرد اهداف این برنامه را بر مبنای تقویت روحیه همدلی و هم افزایی همکاران در مناطق ۲۲ گانه خواند و افزود؛ گزارش اقدامات صورت گرفته پس از تفویض اختیار برخی قرارداد‌های مالی توسط نواحی جهت بررسی میزان تحقق اهداف این موضوع و همچنین بررسی صورت وضعیت‌های صادر شده توسط نواحی با نظارت مستقیم شهردار ناحیه و تعداد قرارداد‌های منعقد شده با سقف تخصیص یافته برای این موضوع از مهم‌ترین موضوعات در حال پیگیری در سال ۱۴۰۳ می‌باشد. 

عباس شعبانی ضمن تأکید بر اطلاع رسانی به نحو شایسته اقدامات انجام شده در راستای ارتقاء وضعیت خدمت رسانی در شهر تهران افزود؛ رصد مداوم طرح بازدید‌های ۳۶۰ درجه در مناطق و طرح تحولی ۲۰ گانه خدمت و طرح الگوی خدمت مختص هر منطقه در حال انجام است که با بهره گیری از ظرفیت‌های نوین اطلاع رسانی برای پیگیری اقدامات صورت گرفته در خصوص هریک از این طرح‌ها در اختیار شهروندان قرار خواهد گرفت.

شعبانی در ادامه با بیان اینکه در سال ۱۴۰۳ برنامه نظارت‌های میدانی و ستادی با یک رویکرد متفاوت همراه است از تشویق برترین عملکرد‌ها بر مبنای نتایج و مستندات جلسات میدانی و ستادی مناطق خبر داد.

در ادامه این نشست سید محمد فیاض مدیر کل هماهنگی، نظارت و کنترل امور مناطق ضمن بررسی و تشریح عملکرد مناطق ۲۲ گانه در انجام و پیگیری مصوبات مربوط به جلسات نظارت میدانی و ستادی هر منطقه گزارش مربوط به اقدامات عملکردی در حوزه کاهش آسیب‌های اجتماعی و میزان تحقق قرار داد‌های انعقاد شده توسط شهرداران نواحی هر منطقه وگزارش بررسی میزان پیشرفت فیزیکی پروژه‌های در دست اقدام و ارزیابی میزان عملکرد در حوزه طرح تحولی ۲۰ گانه خدمت در شهر تهران، بازدید‌های ۳۶۰ درجه و الگوی خدمت را به تفکیک هر منطقه ارائه و رصد و پیگیری مداوم این موضوعات در سال ۱۴۰۳ را مهم‌ترین برنامه این معاونت در مناطق ۲۲ گانه خواند.

مهدی شریفیان مدیر کل برنامه ریزی و سرمایه انسانی معاونت هماهنگی و امورمناطق در ادامه ضمن بررسی تحقق برنامه‌ها و انجام به موقع پروژه‌های هدف گذاری شده در مناطق به ارائه گزارشی از عملکرد مناطق به تفکیک هر منطقه و تحلیل نقاط ضعف و قوت مناطق بویژه در حوزه برنامه ریزی میزان تحقق اهداف و تکمیل پروژه ها‌ی در حال انجام در مناطق ۲۲ گانه پرداخت.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • برگزاری دادگاه‌های علنی بر خط در دادگستری استان کرمانشاه
  • نقش برخی مدیران ‌در آتش‌سوزی هولناک شفت ‌
  • تبیین نقشه راه سال ۱۴۰۳ مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران
  • تشییع پیکر شهید «فرزین بلیان» در کرمانشاه + تصاویر
  • تشییع پیکر شهید فرزین بلیان در کرمانشاه
  • لزوم تلاش جدی مسئولان برای جهش تولید و اشتغالزایی با مشارکت مردم
  • تلاش مسئولان برای جهش تولید و اشتغالزایی با مشارکت مردم
  • خدمت به مردم بالاترین جایگاه را در دین اسلام دارد
  • خدمت مسئولان به مردم باید به‌دور از تبعیض باشد
  • «هفت» از امشب راهی آنتن می‌شود/ بررسی موضوع جنایی